ODONTOLOGIE

Care sunt tipurile de restaurare odontologică?unelte si periuta
• Obturațiile cu amalgam;
• Obturațiile cu rașini compozite;
• Încrustații sau obturații indirecte – Inlay-uri si Onlay-uri din porțelan (coroană parțială);
• Fațetele dentare;
• Coroanele si punțile dentare.

Obturațiile de amalgam – Reprezintă plombele cu amalgam (cunoscute și drept plombe de argint) acestea sunt compuse dintr-un amestec de mercur lichid și argint (argintul de cele mai multe ori este înlocuit cu staniu, cupru sau zinc). Plombele cu amalgam nu sunt chiar cea mai bună alegere în tratarea leziunilor dentare. Amalgamul, fiind un metal se dilată la căldură, iar la rece se contractă, acest fenomen poate apărea chiar și în timpul procesului masticației. Astfel, cu trecerea timpului, rădăcina dintelui este slabită iar dintele este predispus la fracturari. Un alt minus al amalgamului folosit în tratarea dinților este acela că acesta conține  mercur, care este foarte toxic și pot apărea reacții adverse din partea organismului.

Obturațiile din rașini compozite – Rașinile compozite au apărut în tehnica stomatologică în anii '60 iar de-a lungul anilor au fost îmbunatațite, astfel că, astăzi obturațiile care au în componență acest amestec se folosesc cu succes atât pentru tratarea leziunilor dentare cât și pentru îmbunatațirea aspectului zâmbetului pacientului. La o analiză simplă, rășinile compozite sunt formate, de fapt, dintr-un amestec plastic de culoare identică cu nuanța naturala a dintelui, amestecat cu dioxid de siliciu. Acest tip de obturații nu prezintă riscuri pentru sănătatea generală si oferă dinților tratați, în acest fel, rezistență, durabilitate aspect natural.

Incrustațiile sau obturațiile indirecte (Inlay-urile si Onlay-urile) – Inlay-urile și Onlay-urile sunt obturații albe din porțelan și sunt și cel mai probabil, cele mai costisitoare tipuri de obturații de pe piața românească și nu numai, acest lucru este  compensat prin faptul că prezintă multiple avantaje: sunt deosebit de estetice,și în același timp durabile.
Fatetele dentare – Acest tip de lucrare stomatologică are un rol major în îmbunătățirea zâmbetului unui pacient. Fațetele se aplică pe partea vizibilă din exterior a dinților și acoperă dinții puțin strâmbi, pătați de cafea sau/și tutun, crăpați în timpul masticației sau care prezintă leziuni din alte motive.

Coroanele dentare – Reprezintă un tip de restaurare indirectă și au rolul de a acoperi dinții naturali imperfecți sau chiar implanturile dentare, în partea vizibilă a structurilor dentare. Rolul coroanelor este de a oferi un zâmbet luminos dar și de a reda o funcționare normală dinților deteriorați ai pacientului. 

Lacul Ursului 22

Otopeni

0770 73 23 55

Programări

Program

Luni - Vineri: 9:00 - 19:00

Fă o programare

office@dental-artis.ro